Tutorial: Modare Wii cu firmware pana in 4.1

Acest tutorial este destinat celor care vor sa-si modeze consola lor Wii, ca sa poata juca jocuri backup de pe DVD sau stick USB/HDD extern si instala una din sumedeniile de aplicatii homebrew. Avantajul softmodarii este ca poate fi facuta de acasa de oricine care nu este total atehnic si nu se pierde garantia. Atentie, trebuie sa urmati tutorialul pas cu pas altfel va veti brick-ui consola. Verificati daca aveti firmware-ul 4.1, daca aveti 4.2 sau 4.3 cautati pe site tutorial de softmodare, sper ca in cursul acestei saptamani sa le fac.

De ce aveti nevoie? Aveti nevoie de un card SD formatat in FAT32 (preferabil SanDisk), sa download-ati aceste programe (parola www.wiihacks.com, valabile doar pentru Wii-urile produse pentru Europa). Sunteti gata? Incepem.

Partea 1: Instalarea Homebrew Channel si BootMii

1. Copiati in radacina cardului SD programele download-ate. Ar trebui sa arate asa
2. Introduceti cardul SD in consola
3. Duceti-va in Wii Options-> Data Managment-> Chanels-> SD Card. Veti fi intrebati
“Load boot.elf?”. Selectati YES si HackMii va porni.
4. Instalati BootMii ca boot2 daca puteti (valabil doar pentru Wii-urile mai vechi) daca nu, va trebui sa-l instalati ca un IOS. Duceti-va inapoi si instalati Homebrew Channel. Daca Homebrew Channel va cere update dati NO

Partea 2: Backup de NAND

Inainte sa incepem partea a 2-a trebuie sa intelegeti de ce este important sa facem backup la NAND. Cu ajutorul backup-ului de NAND puteti debrick-ui consola in 99.9% din cazuri (asta in cazul nefericit in care o brick-uiti). Este foarte important sa nu sariti peste acest pas. Aveti nevoie de un card SD “de firma” (bootmii este extrem de pretentios) cu 600 de Mb liberi.

1. Introduceti cardul SD in Wii. Daca ati instalat BootMii ca boot2 atunci BootMii va porni automat, daca l-ati instalat ca un IOS atunci duceti-va in Homebrew Chanel, apsati home si porniti BootMii.
2. Navigatia in BootMii se face cu ajutorul butoanelor Power, Eject si Reset de pe consola (stiu ca suna complicat dar va veti obisnui repede, numai tin minte exact ce insemna fiecare buton, mi se pare ca Power era dreapta, Eject stanga si Reset era enter)
3. Selectati icoana cu o sageata verde indreptata spre un card SD (prima icoana) si urmati instructiuniile de pe ecran.
4. Backup-ul dureaza in jur de 15 minute. Veti observa niste “bad blocks”. Nu va alarmati, este normal sa aveti pana-n 80 astfel de blocuri
5. Introduceti cardul SD in PC si copiati intr-un folder backup-ul. Aveti grija sa nu stergeti din greseala cumva back-up-ul, este extrem de important sa-l pastrati

Partea a 3-a: Instalarea cIOS

1. Duceti-va-n Homebrew Channel si rulati Trucha Bug Restorer, load IOS 36, apasati 1 si apasati downgrade IOS15, selectati optiunea de a lua IOS-ul de pe cardul SD si fiti atenti la ce se intampla. Asigurati-va ca alegeti optiunea Load from SD card de fiecare data cand va este cerut.
2. Rulati din nou Trucha Bug Restorer  si selectati Load IOS15 on first screen, apoi selectati IOS36  menu, selectati YES la toate cele 3 patch-uri si instalati IOS36
3. Rulati din nou Trucha Bug Restorer si de data aceasta selectati IOS36  si selectati restore IOS15
4. Rulati cIOS38 r17 installler, selectati IOS36 si apoi selectati WAD Install.

Daca ecranul lui Homebrew Channel se face “upside down” dupa ce terminati tutorialul va rog sa reinstalati Homebrew Channel

Partea a 4-a: Update la firmware 4.1

Acest pas il fac doar cei care au firmware mai mic de 4.1. Atentie, instalati mai intai IOS60 patchuit altfel va veti brick-ui consola.

1. Porniti Homebrew Chanel si porniti WAD Manager si asigurati-va ca foloseste IOS 249
2. In WAD Manager instalati IOS60Patched.wad , asigurati-va ca se instaleaza fara nici o eroare, iesiti din Wad Manager
3. Rulati din nou WAD Manager, asigurati-va ca foloseste IOS249, mergeti in folderul WAD si instalati System Menu 4.1 -****.wad, unde**** reprezinta regiunea corecta de provenienta a consolei dumneavoastra.
4. Restartati Wii-ul si apoi verificati daca aveti versiunea 4.1 instalata

Partea a 5-a: Ultimul pas

1. Deschideti Homebrew Chanel, porniti Priiloader si apasati + ca sa se instaleze. Dupa instalare Wii-ul dumneavoastra ar trebui sa se restarteze si sa porneasca singur Priiloader. Daca nu porneste singur inchideti consola si apoi porniti-o tinand apasat butonul Power si Reset.
2. Selectati System Menu Hacks in meniul Priiloader si dati enable la Block Disk Updates si Block Online Updates. Selectati save settings si asteptati confirmarea ca setarile s-au salvat. Apasati B si intrati in Settings. Setati Autoboot: System Menu si Return: System Menu, apoi salvati setarile. Apasati B pentru a va intoarce in meniul Priiloader.
3. In meniul Priiloader selectati Homebrew Chanel, rulati WAD Manager folosind setarile default (IOS249 si SD Card) si instalati aceasta lista de wad-uri:
IOS38-64-v3867
IOS50-64-v4889
IOS53-64-v5663
IOS55-64-v5663
IOS56-64-v5662
IOS57-64-v5919
IOS58-64-v6176
Neogamma Channel – R8

4. Resetati-va Wii-ul.

 

Felicitari. Ati reusit cu succes sa va modati consola dumneavoastra Wii. Acum puteti rula jocuri de pe DVD-uri scrise de dumneavoastra. Atentie, aceste jocuri trebuie scrise cu ImgBurn si un DVD-RW LG (nu stiu de ce doar cu LG merg). De asemenea, este bine sa aveti doar DVD-uri Verbatim (cele mai bune). In curand voi scrie tutorial si pentru Wii-uri cu firmware 4.2 si 4.3 dar si un tutorial cum sa jucati jocuri back-up de pe stick USB/HDD extern.

Daca aveti intrebari le astept si va voi raspunde cu placere. Va rog, nu ma rugati sa va dau add sau sa va dau id-ul meu de messenger, nu o voi face decat daca consider ca problema pe care o intampinati este complexa.

cheatkod.ru боты для cs такие скачать ботов для кс

разработка логотипа ценатанзания серенгетианализ тиц сайта

107 Comments

  1. Polifronie Iulian says:

    Salut! Am si eu un wii nintendo din 2009 cumparat din Italia! Nu stiu ce versiune de firmware am pe el,cum pot afla? :/

  2. Cojan says:

    la pasul al 3 lea nu imi apare thucha bug restorer ce fac?

  3. Dan says:

    in folderul app nu sunt toate aplicatiile , de unde le iau?

Leave a Comment

 

— required *

— required *


9 × = 9