Tutorial: Cum sa scrii un DVD pentru un Xbox 360 modat

Acest ghid este valabil doar pentru cei care au consola modata prin flash-uirea DVDROM-ului cu un custom firmware (ultimul de preferat, pentru 360-urile Phat, la momentul actual cel mai stabil CFW este LT+ 1.9). Cei care au consola modata prin modchip (Infectus de exemplu) trebuie sa patch-uiasca jocurile inainte de arderea lor pe DVD. Pentru inceput avem nevoie de un DVD writer care suporta DVDurile Dual-Layer (recomand sa nu folositi un writer de laptop sau care face parte din gama Asus, sunt cele mai proaste si dau erori cu nemiluita, recomand LiteON, Plextor sau LG, deasemenea recomand ca dupa arderea DVDului sa instalati jocul pe HDD, in caz ca aveti unul, va imbunatati durata de viata a lentilei si a consolei in general), de ImgBurn si de un DVD+R Dual-Layer 8.5 GB (de preferat Verbatim).

1. Porniti ImgBurn, selectati Tools si alegeti Settings….

2. Alegeti tab-ul Write, la campul Layer Break (For DL Media) marcati User Specified si introduceti valoarea 1913760, apoi apasati OK. Acest pas nu este neaparat obligatoriu, deoarece daca treceti fisierul .iso prin abgx360, se creeaza automat un fisier .dvd care contine acest laybreak, dar nu strica cu nimic daca il aveti acolo.

3. Selectati Write image file to disc, apasati Browse for a file… si selectati fisierul .dvd (ATENTIE, fisierul .dvd NU fisierul .iso) atribuit jocului pe care doriti sa il scrieti. Daca ardeti fisierul .iso, 360-ul va vedea DVDul ca pe “”Mixed Media Disc”", adica jocul nu va functiona.

4. Selectati DVD writer-ul in care se afla blank-ul, la sectiunea Destination.

5. Alegeti o viteza cat mai mica (2.4x de preferat, e ok si 4x, desi ar putea aparea erori, 2x ar fi extraordinar). Totusi, e posibil ca dvs. sa alegeti 2.4x si writer-ul sa faca overspeed la 4x (deoarece aceasta este cea mai mica viteza pe care o suporta pentru un DL), nu va panicati, jocul va fi functional in continuare.

6. Apasati butonul Burn si asteptati sa se scrie DVDul (la o viteza de 2.4x se asteapta in medie 30-40 min, in acest timp nu stresati PC-ul cu uTorrent, filme HD sau mai stiu eu ce, deoarece pot aparea erori pe DVD, un browser pornit nu face nimic).

113 Comments

 1. Alex says:

  Sal am o problema la mine nu merg DVD care sunt complex imi da erori cand se termina te incarcat pe img burn as vrea sa stiu cum se fac cu DVD complexe.
  Multumesc pentru timpul acordat.

 2. Lucy says:

  Salut.Si eu ca si Cosmin am xbox-ul si as vrea sa fac un update la LT 3.0 dar nu gasesc nici un tutorial cum sa fac update-ul..nu stii cum se face sau unde gasesc un tutorial?Multumesc mult.

  • Sorin says:

   Se face update in functie de modelul DVD-ROM-ului pe care-l ai. Cel mai bine este sa te duci la un modder, te costa maxim 50 de lei

 3. Lucy says:

  ok…multumesc mult de raspuns

 4. Alinux says:

  Salut ,am facut exact cum scrie in tutorial si degeaba ,nu ma pricep la xbox (e pentru un vecin)dar stiu ca-l are modat pentru ca i-am dat un dvd cu un joc naruto nush cum exact facut de mine si merge ,acum am incercat sa fac Amazing spyder-man si NFS Hot Pursuit ,la spydi zice ca trebuie update si la NFS incepe parca e film ,am folosit verbatin dvd+r dl 8.5 ,sa fie o versiune mai veche la modare sau nush

 5. Alinux says:

  pai si cum aflu cu ce versiune e modata consola ???

 6. florin says:

  sall miam facut si eu un joc region free pe un verbatin dvd+r dl 8.5 prin img burn am facut totul bn pana cand il bag in xbox si imi pare o imagine neagra pe monitor si la xbox se aprin 2 beculeti rosi ce e de facuttt .va rog datimi u raspuns.

 7. florin says:

  problema este ca nici eu nu stiu cu ce lt este modata ca am luat gata modata dar mai sigur eu cred ca nu este cu ultimul lt .de ex am un joc pirata fifa 12 facut de ala care mia trimis consola si merge dar nustiu de ce nu merge ala facut de mine.

 8. florin says:

  am uitat sa va spun cd facut de mine imi da erorr 66 din ce cauza este puteti sami spuneti?

 9. florin says:

  can il bag in xbox

 10. bixo says:

  Buna, am un xbox jasper cu memorie de 160 mb,si am vazut ca la unele jocuri ca de ex la splinter cell blacklist un 1 dvd e cu jocul si dvd 2 e continuare si hd,cam cat ocupa sa instalez dvd 2 cu hd avand in vedere ca am putin spatiu pe hd.

 11. bixo says:

  Si ca sa imi mearga hd nu e nevoie doar de plasma si clablu hdmi mai trebuie si patchuri instalate?

 12. bixo says:

  Si daca ar fi sa imi cumpar un hdd de care mi-ati sugera,unul intern mi-ar fi de ajuns?
  Oricum il tin vreun an si dupa imi iau un ps4

 13. Alex says:

  Salutare am o consola xbox 360 modata cu LT3.0 dar nu prea am jocuri…am incercat sa fac un joc de 2 ori si cand am scos dvd-ul imi apareau niste linii pe el…am DVD-RW si pe el scrie si DVD-R DL asta insamna ca ar trebui sa imi arda jocurile pe un dual layer corect nu? sau merge doar sa citeasca DVD DL?

 14. alex23 says:

  Salut.nu imi apare fisierul .dvd cum fac sa imi apara?

 15. Alex says:

  Salut cum pot sa fac un joc de xbox 360 care are 2 imagini cum ar fi GTA 5 …pun imaginile pe 2 dvd-uri sau cum?

 16. Alex says:

  merci

 17. Alex says:

  Omule am luat un joc Naruto storm 3 si atunci cand incerc sal bag pe dvd dual layer de 8.5 imi apare ca nu are suficienta memorie pe disk… ce trebuie sa fac ca sal pun pe dvd?

 18. Alex says:

  La 100% imi da urmatoarea eroare .. :
  Synchronize Cache Failed !
  Device : [0:0:0] HL-DT-ST DVDRam GSA
  Reason : Program memory Area update failure

  Crezi ca ma poti ajuta ?

Leave a Comment

 

— required *

— required *


5 × = 45