De ce merita sa faci root la smartphone-ul/tableta ta cu sistem de operare Android

Desi este un sistem de operare mult mai liber decat iOS-ul celor de la Apple, totusi Android-ul vine si el cu unele limitari. Majoritatea acestor limitari sunt facute pentru securitatea telefonului si pentru ca utilizatorii noi de Android sa nu-si strice produsul pe care-l detin. Dar pentru pasionati aceste sisteme de securitate sunt limitari, limitari care limiteaza modurile in care ei isi pot folosi telefonul sau tableta.

Daca urmariti site-ul nostru ati stii ca noi facem tutoriale de root pentru diverse terminale cu SO Android. Root-area este procesul prin care oricine detine un dispozitiv Android poate inlatura acele limitari si sa-l foloseasca cum vor ei, nu cum vrea producatorul.

Prin definitie avand aplicatia Super User sau root-area unui dispozitiv Android este procesul prin care treci peste limitarile date de sistemul de operare pentru a avea control total asupra tabletei sau a telefonului dumneavoastra.

Dar de ce ai vrea sa faci root la telefonul sau tableta pe care o detii? Iata principalele motive:

Instalarea de aplicatii extrem de puternice

O sa intrebati “ce, pot instala aplicatii care nu se gasesc in Google Play (fostul Android Market)?”. Raspunsul este da. Si iata o serie de aplicatii pe care le puteti instala doar daca aveti root si ce pot face acestea:

File Expert va ofera posibilitatea de a accesa si edita folderul /system din memoria telefonului
SetCPU este o aplicatie cu care puteti sa cresteti sau sa scadeti frecventa de lucru a procesorului dispozitivului pe care il detineti pentru a avea performante mai bune sau a avea o baterie mai longeviva
Network Spoofer/Kill Wi-Fi pentru a putea face misto de oamenii care vor sa fure internet wireless
ProxyDroid pentru a putea fura internet de pe retelele wireless care au setari proxy
Market Enabler este o aplicatie cu care puteti accesa Google Play din alte tari ca sa puteti descarca aplicatii specifice acelei tari
ROM Manager este o aplicatie cu care puteti sa managerati diverse custom ROM-uri
Chainfire 3D este o aplicatie cu care puteti sa rulati jocuri care au fost facute special pentru cipul Tegra 3 si care nu sunt suportate de alte divice-uri Android
– si multe alte aplicatii. Doar cautati root pe Google Play sa vedeti cate aplicatii care necesita root exista

Posibilitati de back-up si restore mult mai bune

Aplicatiile oferite de Android pentru back-up si restore sunt destul de slabe. Exista multe alte aplicatii in Google Play pe care le puteti instala pentru aceaste operatiuni insa cele mai bune necesita root. Noi recomandam:

- Titanium Back-up cu ajutorul careia puteti face back-up la toate aplicatiile si setarile dumneavoastra local sau in Dropbox
ClockworkMod Recovery cu ajutorul careia puteti face back-up nandroid care sunt imagini complete a tot ce ati dumneavoastra pe device. Odata ce faceti restore la aceste back-up-uri e ca si cum nu s-a intamplat niciodata ceva telefonului dumneavoastra

Posibilitatea instalarii de Custom ROM-uri

Nu sunteti multumiti de configuratia stock a telefonului sau tabletei dumneavoastra. Urati interfata cu utilizatorul a celor de la Samsung sau aplicatiile pe care vi le baga pe gat operatorul de telefonie mobila? Nu va faceti griji, avem custom ROM-uri.

Aceste custom ROM-uri sunt de fapt veriuni de Android modificate foarte mult, atat ca interfata cat si ca functionalitate, acestea oferiind performante mai mari si o interfata cu utilizatorul mult mai placuta.

Noi recomandam 3 custom ROM-uri: CynanogenMod, MIUI si DarkyROM.

Deblocare SIM

Multe telefoane se pot debloca SIM prin diverse aplicatii sau prin aflarea codului de deblocare ascuns in sistemul de operare. Insa aceste aplicatii sau metode de aflare a codului de deblocare necesita root la telefon.

Aici, la Life4Gadgets, avem mai multe tutoriale de deblocare a diferitor telefoane Android, verificati la sectiunea Tutoriale.

Dezavantaje

Root-ul va ofera acces nelimitat la sistemul de operare al device-ului, iar accesul nelimitat nu inseamna numai lucruri bune. Exista un singur dezavantaj mare si lat atunci cand faci root la dispozitivul Android pe care-l aveti: il puteti strica daca nu cascati ochii la instructiuni. Cum adica sa vi-l stricati? E simplu. Va puteti brick-ui telefonul atunci cand faceti root, instalati un custom ROM sau o aplicatie neurmarind exact instructiuniile date de dezvoltatorul acelor programe.

Asa ca va rog, daca nu sunteti siguri pe voi cand faceti ceva, daca nu intelegeti instruciunile cum trebuie, nu mai faceti decat sa aveti un dispozitiv pe care sa-l tineti pe post de bibelou.

Acest tutorial ti-a fost folositor? Distribuie link-ul pe Facebook, poate le va fi de folos si prietenilor tai.

что не будет этих Для анализа необходимо 0,6 мкл крови. Результат через 8 секунд. Метод измерения – электрохимический

240 Comments

  1. cristi says:

    am un Samsung galaxi 3(gt-i5800)si nu reusesc sa-l upgradez .telefonul l-am cumparat din spania codat pe vodafon si am incercat sa-l decodez la un centru de decodat tf.o saptamana am putut sa folosesc orice cartela(vo,orange,cosmote,dg)pe urma adio a revenit la starea initiala.nu ma deranjeaza asta dar ma supara faptul ca nu se mai actualizeaza. poti sa-mi dai vreun sfat?multumesc.

  2. Sorin says:

    Te rog ajuta-ma,daca fac root la tel o sa mai am garantie la el?

Leave a Comment

 

— required *

— required *


3 + 8 =