[Tutorial] Cum sa faci back-up complet fara root la terminalul tau Android

Back-up-ul terminalului Android este esential atunci cand faceti root, instalati un custom ROM sau alte aplicatii care necesita “root acces”. Daca pana acum existau aplicatii precum Titanium Backup sau My Backup Pro pentru a face back-up telefonului/tabletei, acestea necesitau root. Simple ADB Backup nu necesita.

qR4aT

Dezvoltat de un membru al forului xda-developers, ADB Backup foloseste utilitatea nativa a sistemului Android 4.0+ pentru a face back-up, totul intr-o fereastra cu destule optiuni si foarte intiutiv de utilizat.

ADB Backup poate salva atat tot sistemul+aplicatiile din el, cand si pe cele 2 componente separat si cu ajutorul lui puteti sa faceti si restore daca v-ati brickuit telefonul si puteti sa-l bagati in download mode.

Tot ce trebuie sa faceti ca sa folositi aplicatia este sa o descarcati de pe thread-ul oficial al forumului xda-developers, sa o instalati si sa conectati terminalul Android la PC cu optiunea USB Debugging biafata.

Acest tutorial ti-a fost folositor? Distribuie link-ul pe Facebook, poate le va fi de folos si prietenilor tai.

7 Comments

 1. Andrei says:

  ajuta-ma si pe mn abea am luat tel (s2) si imi e umpik frica sa fac root… si aseara am bagat 4.1.2 si cere cod pin deblocare, exista vreo varianta sa il deblochez eu fara root

 2. Viorel says:

  Salutare!Daca am un telefon care nu raspunde la nici o comanda deci nu pot sa-i bifez USB Debugging mai pot sa-i fac ceva ?Vorbesc din punct de vedere software caci nici calculatorul nu-l recunoaste.Multumesc

 3. Viorel says:

  Recovery mode insemnand volume up+power?Intra ,pot sa glisez intre reboot system,apply update,wipe data,backup,restore etc. dar nu pot sa aleg nimic.Pot doar sa ma plimb jos/sus cu butoanele de volum,din butonul central jos daca il apas imi apare robotelul android cu burta in sus iar din butonul power nu se intampla nimic.El functioneaza caci altfel nu ajungeam la acest meniu,dar in modul system recovery e mort.Telefonul e un Jiayu G2.Multumesc pentru vreo sugestie.

 4. mihai says:

  Mar interesa dc stie cineva cum fac backup la rom fara access root ca sa numi pierd garandtia la tableta….ms.

  • Sorin says:

   Nu exista ce vrei tu. Nu poti face backup decat la numere de telefon, poze, etc. La intreg ROM-ul nu poti face fara root pentru ca nu ai acces la fiecare bit de informatie

Leave a Comment

 

— required *

— required *


× 6 = 36