[Tutorial] Cum sa faci downgrade de la iOS 7 la iOS 6 la iPhone 4

Foarte multa lume se plange ca iOS 7 pe iPhone 4 se misca foarte prost. Si acele persoane chiar au mare dreptate, ultima versiune a sistemului de operare iOS miscandu-se foarte prost pe smartphone-ul lansat in 2010 de Apple chiar daca multe din functii sunt oprite.

ios7-downgrade-logo

Acest tutorial este valabil doar pentru iPhone 4, nefiind valabil pentru iPhone 4S sau iPhone 5, aceste smartphone-uri neputand fii downgradate. De asemenea, nu toate iPhone-urile 4 merg. Utilizatorul trebuie sa aibe salvat pe PC sau in Cydia fisierele SHSH Bloobs pentru iOS 6.1.2 sau 6.1.3. Aceste fisiere se pot salva de cei care au avut aceste versiuni de iOS si au avut jailbreak dar inainte de aparitia iOS 7. Asadar, cei care nu au fisierele SHSH Bloobs nu incercati tutorialul, nu va merge.

1. Instalati pe PC iTunes 11.0.5 sau o versiune mai veche. Daca aveti instalat pe PC o versiune mai noua de 11.0.5 dezinstalati-o si apoi instalati 11.0.5. Daca dezinstalati iTunes, da-ti restart la PC si stergeti si fisierul iTunes Music Library.xml

2. Descarcati iFaith si iOS 6.1.2 sau 6.1.3 in functie de ce SHSH aveti salvat. Aveti nevoie de asemenea si de fisierele SHSH Bloobs pe PC, asadar, daca le aveti salvate pe servele Cydia folositi iFaith, optiunea “Show Available SHSH Caches on Server”

3. Porniti iFaith si apasati pe butonul “Build “*signed* IPSW w / Blobs”. Selectati fisierul SHSH si firmware-ul stock la care vreti sa faceti downgrade

4. Programul va face un custom ISPW la care va trebui sa faceti restore

5. Introduceti telefonul in DFU Mode. Ca sa intrati in DFU Mode telefonul trebuie inchis si deschis facand urmatoarea combinatie de butoane:

 • tineti apasat butonul power pentru 3 secunde
 • dupa cele 3 secunde tineti in continuare apasat butonul power si apasati de asemenea si butonul home pentru inca 10 secunde
 • eliberati butonul power si tineti apasat butonul home pentru 15 secunde

5. Dupa ce fisierul custom IPSW va facut, deschideti iTunes, conectati telefonul la el, tine-ti apasat pe Shift apoi Click pe Restore. Selectati fisierul custom IPSW proaspat creat la pasul 4.

Nu mai trebuie decat sa astepati ca iTunes sa faca downgrade inapoi la iOS 6.1.2 sau 6.1.3 si sa va bucurati din nou de telefonul dumneavoastra.

11 Comments

 1. hbkpk says:

  Se aude cv de Jb pt ios 7 ?

 2. hbkpk says:

  Daca nu am shsh-urile pot face cv?

 3. Adi says:

  Salut! Incerc acest tutorial si am ajuns la pasul 4.
  Inainte sa intru in DFU mode, am vrut sa fac un backup in itunes, dar primesc un mesaj : The phone cannot be used because it requires iTunes version 11.1 or later.
  Banuiesc ca daca nu ma pot conecta acum la itunes, nu voi putea nici cand voi avea telefonul in DFU mode.
  Ce e de facut?

 4. mihai says:

  Foarte bun tutorialul

Leave a Comment

 

— required *

— required *


− 6 = 0